Rapita este una din cele mai importante plante oleaginoase, alaturi de soia si palmier. Uleiul de rapita contine acizi grasi care imbunatatesc functionarea creierului si ajuta la prevenirea bolilor degenerative.
Uleiul de floarea-soarelui este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, și se extrage din semințele plantei de floarea-soarelui. Este o sursă bogată de grăsimi nesaturate și de vitamina E.
Porumbul constituie baza furajarii pretutindeni in lume. Aproape 3 sferturi din productia totala de porumb sunt consumate de catre sectorul zootehnic, in principal de pasari, porcine si bovine. Porumbul poate fi consumat in ferme sau poate fi prelucrat de catre fabricile de furaje.
Boabele de grau sunt utilizate indeosebi pentru producerea fainei, destinata fabricarii painii – aliment de baza pentru un numar mare de oameni. De asemenea, graul este folosit la fabricarea pastelor fainoase si ca materie prima pentru alte produse industriale.
Mazarea este una din cele mai importante leguminoase pentru boabe cu utilizari multiple in alimentatie. Pe langa utilizarea mazarei in preparate culinare, se cunoaste si intrebuintarea acesteia ca remediu natural.
Floarea-Soarelui este principala cultura oleaginoasa din tara noastra din semintele careia se extrage un ulei comestibil de calitate alimentara deosebita, cu valoare calorica mare si bogat in vitamine liposolubile.
Semintele de rapita constituie materia prima pentru unul dintre cei mai cunoscuti combustibili vegetali: biodieselul, alternativa ecologica a motorinei. De asemenea, uleiul extras din semintele de rapita are largi utilizari atat industriale cat si alimentare.







